Yunanlı Profesör “İngiliz ve Kilisenin oyununa geldik, Osmanlıdan ayrılmakla hata ettik” diyor.
Profesöre göre “Osmanlıyı biz idare ediyorduk. Yeniçeri bizdendi. Yöneticiler bizdendi. Sadrazam bizdendi. Vezirler bizdendi. Askeri yöneten subaylar bizdendi. Ticaret bizim elimizdeydi. Sanayi bizim elimizdeydi. Koskaca imparatorluk, hatamız yüzünden elimizden uçup gitti, kendimizi fakir Yunanistana hapsettik” diye hayıflanıyor.
Yunanlı Profesör “En büyük hatamız, Türklere TÜRKLÜKLERİNİ hatırlatmak oldu, Türkler yeni bir dünya yaratıyor, biz seyrediyoruz” diyor.
Gazeteci “Yeni dünyadan neyi kastediyorsunuz” diye soruyor.
Silah sanayini gösteriyor. “İnsansız hava, deniz ve kara araçlarında Türkler dünya lideri oldular. Dünyaya helikopter satıyorlar. Uydu satıyorlar. Balistik füze ürettiler. Hürjet adında uçak yaptılar. Adı eğitim uçağı, ama F16 larla yarışıyor” diyor.
Gazeteci “NATODA MÜTTEFİKİZ, Türkiyenin güçlenmesi Natoya güç kazandırır” deyince, Prof hafif gülümsedi.
“Türkler, bundan böyle oyuna gelmezler. Halife diye padişahlarına biat ediyor, biz işleri götürüyorduk. Şimdi, Türk olduklarını hatırladılar. Natoya tabi olmazlar. Örnek ortada. Ukrayna-Rusya savaşında, Nato üyesi olmalarına rağmen, tarafsız kalmayı başardılar” diye cevapladı.
Profesör çok vesveseli. “Türklerin MİSAKI MİLLİ haritaları var. Bu harita, Batı Trakyayı ve SELANİKİ kapsıyor, uzun vadede buraları Türk istilasından korumamız mümkün değil. Amerika, Dedeağaca üst kurdu ama, Amerikayı bilirsin, çekip gider. Gittiği gün Türkler kapımızda” diyor.
Prof çok dertli. Ege kıyılarındaki Helenlerin ve Doğu Karadenizdeki PONTUSLARIN sürgün edilişine kızıyor. “Sürgünü İngilizlerin planlanladıklarını” söylüyor ve Ingilizlere kızıyor. Güya Türkiyenin nüfusu ile Yunan nüfusu eşit kalacaktı. Türk ekonomisi çökecek, Yunanlılar gelişecekti. Tersi oldu, Türklerin nüfusu bizim 9 mislimize ulaştı. Türkler sanayi ve ticaret ile zenginleşirken, Yunanlılar SİESTA yapıyor” diyerek, tarihi gerçekleri açıklıyor.
Yunansitanın “ekonomik ve siyasi geleceğini, Türkiye ile barış içerisinde bir arada yaşamasına” bağlıyor. Ancak, Misakı Milli korkusunu da üzerinden atamıyor.
Şinasi KARA
FACEBOOK YORUMLAR