Şinasi KARA

Şinasi KARA

Ekonomist Dr.
[email protected]

SİYASİ İKTİDAR VE DİN

17 Ekim 2024 - 21:20



Toplum en kolay din kanalıyla idare edilir. Tarihi örnek olarak DOĞU SLAVLARI verilir.

Vikinglerin bir kolu, VOLGA  Nehri üzerinden yağmaya giderken, Doğu Slavlarına rastlıyorlar.  Doğu Slavları perişan. Düzen kuramamışlar. Katma değer üretemiyorlar. Hayvan gibi yaşıyorlar. Yağmalanacak malları yok. Vikingler ilgilenmiyor.

Doğu Slavlarının önde gelenleri, Vikinglerden kendilerini idare etmelerini talep ediyor. Aralarında yaralı bir viking var.  Onu bırakıyorlar. Slavlar  yaralı VİKİNGİ Kral  olarak kabul ediyor. Rusların ilk kralının Viking olduğu kayıtlarda mevcuttur.

Viking Kral bir ömür boyu çalışıyor-çabalıyor, DOĞU SLAVLARINI adam edemiyor. Hırsızlık, çapulculuk, kavga-dövüş-kaos devam ediyor. 

KRAL ölmek üzeredir. Yerini alacak oğlunu yanına çağırıyor.

“Bunlara bir din bul, başka türlü bu millet adam olmaz” diyor.

Yeni Kralın ilk işi din aramak oluyor. 

Önce Katolik bir papaz çağırıyor. Anlaşamadıkları tek konu “boşanma” dır. Katoliklerde boşanma yasağı vardır. Kral, papaza “kadınlarımız bir koca ile idare edemez, şu boşanma işine çare bul” diye rica ediyor. Katolik papaz “olmaz” deyince onu gönderiyor.

Ortodoks Patriği İstanbulda. İstanbula yakın oldukları için egemenlik sorunu oluşabilir düşüncesiyle, Abbasi Halifesinden İmam talep ediyor. 

Alkol konusunda İmamla anlaşma sağlanamıyor. Kral “Bu millet içkisiz yapamaz, içki yasağına bir çare bul” diyor. İmam “olmaz” deyince onu da gönderiyor.

Mecburen İstanbuldan Ortodoks bir papaz getirtiyor. Ortodoks papaz “içki içme serbest, boşanmak serbest” deyince,  KRAL Doğu Slavları yani RUSLAR için Ortodoks Hristiyanlığı din olarak seçiyor.

Ortodoks papazların ilk işi Aİle ve Nesep sorununu çözmek oluyor.  Bu günkü Rusyanın sosyolojik temeli, Ortodoks Hristiyanlık  prensiplerine  göre kuruluyor. Din YOLUYLA, kaotik bir  yaşam süren  ilkel bir kavimden, düzenli ve medeni bir RUS MİLLETİ yaratılıyor.

 Şinasi  KARA

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum