Şinasi KARA

Şinasi KARA

Ekonomist Dr.
[email protected]

MEDENİYET TÜRKLER İLE BAŞLADI

13 Mayıs 2024 - 22:12



Atalarımız SÜMERE  kadar iniyor. Sümer tabletlerini AZERBAYCAN TÜRKÜ çözdü.  İsmi ZEKERİYA ZİTÇİN. Çözdü çünkü, Sümer lisanında bin civarında Türkçe sözcük var.

Batı, Sümerlilere Türk diyemiyor. TURANİ bir millet diyor. Sanki, Türkten başka Turani bir millet var. 

Batı arkeolog ve tariçilerinin Sümerlilere TÜRK diyemiyor olma nedeni, insanlık medeniyetinin SÜMER ile başlamasından kaynaklanıyor. Zira, tabletler okunduktan sonra tarih yeniden yazılıyor. Greek ve Roma medeniyetinin SÜMERDEN kopya edildiği anlaşıldı.

Medeniyetler, Sümerden kopya edildiği için, dinlerin kökeni de SÜMERE  dayanıyor. Yahudi yazıcılar, SÜMER ülkesinde yaşanan olguları intihal ederek İSRAİLİYATI oluşturmuşlar. TEVRATI yazmışlar. Kendilerine özgü din üretmişler. Yahudi dini, kendinden sonra gelen semavi dinleri etkilemiş. 

Etkilemiş çünkü, TEVRAT yazılmadan 2 bin yıl önce, Sümer tabletlerinde yazılanları anlatıyor. Bunların başında YARADILIŞ, NUH TUFANI, HABİL-KABİL  hikayeleri  geliyor. 

Daha da ilginci, Tevrat “Tanrı insanı kendi suretinden yarattı” diyor.

Sümer tabletleri ise, Tanrının dünyada mevcut KOLLARI BACAKLARINDAN UZUN canlıya “kendi geninden aktarmak suretiyle” yarattığını söylüyor. Demek ki, Tevrat farklı bir dil ile olayı anlatıyor.

İlginç olan NUH tufanı. Sümer tabletlerine göre, Niburu adındaki gezegen dünyaya yakın geçiyor. Dünya ısınıyor. O zaman, dünya buz çağını yaşıyormuş. Buzlar eriyor. Dünyayı su basacak. Sümer Tanrısı ENKİ  İZOSUTRA adındaki insana, durumu anlatıyor ve bir gemi inşa etmesini söylüyor. İzosutranın adı Tevrata NUH olarak geçiyor.

Beni en çok etkileyen HABİL-KABİL hikayesi olmuştur. Biri çoban, diğeri yerleşik ve tarlada ürün üretiyor. Habilin koyunları, Kabiln tarlasına giriyor. Kavga ediyorlar. Tarihte bu durum ÇOBAN-YERLEŞİK çatışması olarak yaşandı. Çatışmada  Habil ölüyor. 

Tanrılar mahkeme yapıyor. Sümer yasalarına göre katilin idam edilmesi gerekiyor. Mahkeme başkanı tanrı Enlil ölüm cezasını sürgüne dönüştürmeyi başarıyor. Kabil sürgüne gönderiliyor. Burada ilginç ve doğruluğu bu güne ulaşmış bir gerçek var.

Tevrat “katil ve soyu tanınsın diye, tanrı işaret koydu” diyor. Tevrat işaretin ne olduğunu söylemiyor. Tabletler ise  “katil ve soyunun  tanınması için SAKALSIZ bırakılmasına, karar verildi” diye yazıyor. 

Sürgün yeri de tarife ediliyor. Kabil ve ailesi gök arabalarına bindiriliyor ve uzak doğuya götürülüp bırakılıyor. Uzak doğuda bu gün ÇİNLİLER  yaşıyor. Dikkat ediniz ÇİNLİLERİN SAKALI YOK. Demekki ÇİNLİLER, Kabil soyundan geliyor.

Sümerliler TÜRK ve Medeniyet Türkler ile başlıyor. Bizim medeniyetimizi kopya edenler bize medeniyet  ve din dersi veriyor.

Şinasi Kara

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum