Şinasi KARA

Şinasi KARA

Ekonomist Dr.
[email protected]

KÖTÜYE İYİLİK OLMAZ

04 Ekim 2024 - 20:00



Kötü kişi ya toplumlara iyilik yapılmaz. Yaşanmış olaylar göstermiştir ki, iyilere yapılan iyilik, iyilik ile sonuçlanıyor. Kötülere yapılan iyilik,kötülük ile karşılık görüyor.

Ünlü yazar Machiavelli, bu kuralı  fark etmişti. Ve  PRENS adlı kitabında “Toplumun çoğunluğu kötüdür, Prens, kötüye kötülük yapmadan korkmamalıdır. Çünkü, kötüye iyilik kötülük ile sonuçlanır” diyordu.

Herkesin yaşamında bu kuralın yeri olmuştur. Maziye doğru bir göz atın. Kime iyilik yapmış iseniz, mutlaka ondan bir kötülük görmüşsünüzdür. 

Bu kuralın tarihi ve sosyolojik işleyişini, test etme zamanı geldi.  Tarihi örnek İRAN-İSRAİL ilişkisi olarak karşımızda duruyor.

Yahudilerin, bu günkü varlık  ve yaşamlarını sürdürme nedeni İran dır. 

MÖ 587 yılında Babil Kralı Nebukadnezar Kudüsü feth etmiş, Süleyman Mabedini yıkmış, yahudileri kılıçtan geçirmiş, örnek olsun diye de  bir kısım yahudiyi köle olarak Babile sürgüne göndermiş idi. 

İran Şahı Kiros 539 yılında Babili feth ettiği zaman, karşısında köle yahudileri bulur. Onları af eder, Kudüse dönmelerine izin verir. Tapınaklarını yeniden yapmaya yardımcı olur. Şu anda yaşayan Yahudiler, İRAN sayesinde var olmuşlar ve bu güne gelmişlerdir.

Şimdi test zamanı. KÖTÜYE İYİLİK nasıl sonuçlanacak? Zira, İsrail devletini oluşturan Yahudiler, tarihte  kendilerine iyilik yapan ve var olmalarını sağlayan İrana karşı SAVAŞA hazırlanıyor.

Şinasi KARA

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum