Şinasi KARA

Şinasi KARA

Ekonomist Dr.
[email protected]

İSRAİL TÜRKİYEYE SALDIRABİLİR Mİ?

05 Ekim 2024 - 22:50



Bir okuyucum merak etmiş. “İsrail, Türkiyeye saldırabilir mi” diye soruyor. Bu konuda bir makale yazmamı talep ediyor. 

Sorunun gerisinde “VAAD EDİLMİŞ TOPRAKLAR” ideası  var. Siyasal İslam, bu ideayı kullanarak sürekli propaganda yapıyor. 

Yahudilerin kutsal kitabı Tevrata göre  YAHUDİLER  İLE RAB  arasında sözleşme yapılmış. Yahudi, Rabbın emirlerine uyacak. Rab da “içinde bal ve süt akan bir memleketi” onlara verecek. Verilecek yerler, NİL nehri ile Fırat arasında bulunuyor. Fırat nehri bizim sınırlarımız içinde  bulunduğu için , iddiaya göre “Yahudilerin Türk topraklarında gözü” var. 

Olabilir. Her milletin kendine göre ütopyaları vardır. Fırsat buldukları taktirde idealarını gerçekleştirirler. 

1. Yunanlıların MEGALO İdeası vardır. Ellerinden gelse İstanbulu geri alacaklar ve Trabzonda Pontus devleti kuracaklar. Kıbrısın tamamını Yunanistana katacaklar….

2. Ermenilerin, Büyük Ermenistan hayali vardır. Bu hayal, Adanayı, Urfayı, Vanı  ve tüm Doğu Anadoluyu  kapsıyor.
 
3. Yahudilerin de VAAD EDİLMİŞ topraklar ütopyası vardır. Ellerinden gelse, Fırata kadar gelirler. 

4. Türklerin ideası daha gerçekçi. Bizim İdeamız MİSAKI MİLLİ dir. Halep- Cerablus hattından Kerkük-MUSUL- Süleymaniyeye ulaşıyor. Adaları, Selanik ve Batı Trakyayı kapsıyor. 

Misakı milli konusunda, Ulu Önder ziyarete gelen General Mc Arthurun sorsuna şöyle cevap  vermiş.

“Eğer ömrüm yeterse, Hatay-Kerkük-Musul, Adaları ve Selaniki alacağım” dediğini general McArthur yazıyor. Nitekim, Hatayı almaya ömrü yetti. 

Ulu Önderin bize tavsiyesini iki maddede açıklamak mümkün.

1- “Nüfusumuzu 25 milyona çıkaramaz isek, bu coğrafyada bizi barındırmazlar”  diyordu. Maalesef, nüfusumuzun 25 milyona ulaşmasını ULU ÖNDER göremeden vefaat etti.

2- Misakı Milli konusundaki tavsiyesi de şu idi. “Nüfus 55 milyona çıkıncaya kadar misakı milli konusunda harekete geçmeyin” diyordu. 

Demek ki, toplumların ideaları var. Ve fırsat bulunduğu taktirde ideaları gerçekleştirmek için harekete geçebilir. 

Yahudilerin idealarını gerçekleştirecek güçleri yok. Basit bir Hamas ile dahi mücadelede başarı elde edemediler. Düzenli orduları yetersiz. Bu yüzden uzaktan teknoloji ile teröristler gibi hareket ediyorlar. Bu aşamada, İSRAİLİN VAAD EDİLMİŞ TOPRAKLAR ideasını gerçekleştirmesi olası görünmüyor.

İkinci bir neden daha var. Türkiye NATO ülkesi. Anlaşmanın 5. Maddesine göre Türkiyeye saldıran ülke, tüm Nato ülkelerine saldırmış sayılıyor.

Her ne kadar NATOYA güvenmiyorsam da İsrailin bu riski göze alacağını sanmıyorum.

Şu gerçeği bileceğiz. Çok rsikli bir bölgede yaşıyoruz. Ne pahasına olursa olsun, savunma sanayimizi kurmamız  ve ordumuzu en modern silahlar ile donatmamız gerekiyor. 

Şinasi  Kara

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum