Şinasi KARA

Şinasi KARA

Ekonomist Dr.
[email protected]

İMAMLARIN İŞİ ZOR GÖRÜNÜYOR

19 Ağustos 2024 - 21:27



Bu gün patoza fındık verdim. Önce  fındkıkları toplamak lazım. 4 kişi harmanı topluyor. 4 kişi patozun başında. Gürültü, patırtı, toz-toprak. Çalışıyoruz. Her saat başı, yarım saat mola veriyoruz. Ben de  ekibe katıldım. Çalışıyormuş gibi yapıyorum. Zira, plastik kürek elime ağır geliyor

Üçüncü molayı verdik. Öğle namazı okunuyor. Çalışanların içinden birisi “şu imamlar var ya HARAM PARA maaş alıyor” dedi. 

Bir diğeri “Biz alın teri döküyoruz, adamlar havadan  maaş  alıyor” dedi. 

Bir diğeri “Suudi Arabistanda dahi paralı imam yokmuş” dedi

Bir diğeri “Para ile namaz kıldıranın arkasında kılınan namaz geçersizmiş” dedi.

İnsanların bu şekilde konuşmalarını  “şaşkın, şaşkın” dinlediğimi fark eden bir diğeri “Şinasi Bey, siz bu konuda ne düşünüyorsunuz” diye sordu.

“İmamlar konusunda söylenenlerin tamamı doğru” dedim. “İmamlar ekonomide katma değer yaratmazlar. Fakat, maaş alırlar, karşılığı olmadığı için aldıkları maaş enflasyon yaratır” diye cevapladım.

Mola bitti, iş başı yaparken içlerinden birisi “Biz  ne imamlardan ne de enflasyon belasından kurtulamayacağız” diyerek kızgınlığını belirtiyordu.

Sıradan insanlar dahi “İMAM MAAŞLARINI” tartışıyor. Sosyolojik kanaat oluşmuş. İnsanlar imamlara maaş verilmesini kabul etmiyor

İmamların işi zor görünüyor.

Şinasi KARA

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum