DÜNYA BANKASINA DİKKAT
Dünya bankası ile Türkiye 35 milyar dolar kredi anlaşması yaptı. Bu para 5 yıl içerisinde, belli koşullar dairesinde Türk Devletine borç olarak verilecek.
Adına bakmayın, dünya bankası bankerlerin denetiminde bir bankadır. Sadece devletlere borç verir. Özel sektöre kredi açmaz. Neden devletlere borç veriyor sorusunun gerisinde, BORÇ VEREN EMİR DE VERİR, kuralı bulunuyor.
Dünya bankası, kulağa hoş gelen sözleri kullanır. İstihdam artışı der, ekonomik büyüme der, teknolojik gelişme der…. Realitede ise, verdiği kredinin amacı, uzun vadede IMF yi devreye sokmaktır.
Şu gerçeği, aklınızdan çıkarmayın. Dünya bankası PROJE üzerinden kredi verir. Yaptığı projelerin amacı vardır. Bu amaç, hiç bir zaman kredi alan ülkenin çıkarına işlemedi ve işlemez.
Örneğin, bize GAP projesi için kredi açtılar. Projeyi bitirmek için Türkiye 20 yıllık tasarrufunu buralarda taşa toprağa gömdü. Sonuç ortada.
Siyasiler bir koyup bin alacağız diye iddiada bulunuyordu. Bırakın bin almayı, yapılan yatırım, harcanan paranın faizini dahi ödemedi. Bocu tahsil için IMF geldi ve emir vermeye başladı. Bankerler amacına ulaştı. Türkiye IMF den paçasını zor kurtardı.
Gapı gaptırmam diyenlere, yapılan hatayı söyledim. Keşke haklı çıkmasaydım. Taşa toprağa gömülen 20 yılın tasarrufu ile Türkiye, otomotiv ve uçak sanayinde büyük adımlar atabilirdi. Sanayideki sermaye sorununu çözerdi.
Dünya bankası proje kredisi vererek, kaynaklarımızı verimsiz sahalara yöneltmiş ve gelişmemizi önlemiştir.
Tarih tekerrür ediyor. Osmanlıyı da borçlandırdılar. Osmanlıya borç verenler ile DÜNYA BANKASI adı altında borç verenler aynı misyonun devamıdır.
Parayı verimli yatırımlara aktaramaz iseniz aldığınız borç ödenemez ve başınıza bela olur. Osmanlı borç olarak aldığı paraları 1854 KIRIM Savaşının finansmanında kullandı. Kalanı ile DOLMABAHÇE SARAYINI yaptı. Parayı tüketime ve verimsiz yatırıma hrcayan Osmanlı aldığı borcu ödeyemez oldu.
Borcunu ödeyemeyen OSMANLI 1881 yılında iflas etti. Düyunu umumiye adındaki bankerlerin idaresine maliyesini teslim etmek zorunda kaldı. Ekonomik egemenliğini kaybetti. Ekonomik egemenlik kaybı, siyasi egemenlik kaybı olarak sonuçlanıyor.
Düyunu umumiyenin yerini IMF aldı. IMF, Dünya Bankasının icra organı. Borcunu ödeyemeyen devletlerin yönetimine karışıyor. Emir veriyor.
Ekonomik egemenliğini korumak isteyen ulusların, DÜNYA BANKASI VE IMF den uzak durması gerekiyor.
Şinasi KARA
FACEBOOK YORUMLAR