Şinasi KARA

Şinasi KARA

Ekonomist Dr.
[email protected]

ALTIN NEDEN DEĞERLENİYOR ?

06 Eylül 2024 - 12:47

Sinasi Kara

Bundan 4 bin yıl önce kaybolmuş SÜMER Medeniyetinden beri altın değerli bir maden olarak kabul ediliyor.
Tarım üretim aşamasında, demir daha önemli bir maden olmalı. Demir sert maden ve tarımsal üretim için gerekli araç-gereç üretiliyor. Altın ise yumuşak bir maden ve tarımsal üretimde yeri yok. Tarımsal Üretim açısından bakıldığında, altının değersiz bir maden olması gerekiyor.
Neden SÜMERLİLER altına önem verdiler?
Bu soruya cevap, SÜMER tabletleri okunuktan sonra verilebildi. Çivi yazısı ile yazılmış Sümer tabletleri, sadece altını değil, dönemin yaşam ve inanç biçimini de açıklıyor.
Sümerlilere göre, ANUNNAKİ diye tanımlanan insana benzer yaratıklar, gök sandalı tabir edilen araçlar ile uzaydan dünyaya gelmişler. Geliş nedenleri, dünyadaki altınları toplamak ve kendi gezegenlerine taşımak.
Tabletlerde, Anunnakilerin “altın toplama gerekçesi” de açıklanıyor. Bu gerekçe çok düşündürücü ve tabletlerde yazılanların doğruluğunu teyit ediyor. Çünkü, teknik olarak, SÜMER halkının gerekçenin doğruluğunu anlaması ve test etmesi mümkün değil.
Anunnakilerin “altın toplama gerekçesi” şudur.
Gezegenlerinin atmosferi bozulmuş. Anunakiler, altını toz hale getirip, bozuk atmosferi altın tozu ile onarıyorlar. Radyasyona karşı gezegenlerini koruyorlar.
Bu gün biliyoruz ki, altın manyetik alandan etkilenmiyor. Manyetik alana karşı nötr bir metal. Toz hale getirildiğinde monoatomik altın elde ediliyor ve ağırlığı azalıyor. Altın tozu uzaya atıldığında, ağırlığının sıfır noktasında, gezegeni uzaydan gelen ışınlara karşı koruyucu bir tabaka oluşturabiliyor.
Demek ki, tabletlerde yazılı ANUNNAKİ hikayesi doğru.
Anunnakiler, insana benziyor ama, insandan daha uzun yaşıyorlar. Daha kuvvetliler. Teknolojileri üstün. Bu üstünlük onları tanrı ile özdeş hale getiriyor. Sümerliler, Anunnakileri “tanrı” diye tanımlıyor.
Gökten gelen tanrılar altına önem verdikleri için, Sümerliler altını, tanrı malı olarak değerlendiriyor. Nerede altın var ise toplayıp, Anunnaki tanrılara tesllim ediyorlar. Bu teslimat karşılığında, Anunnakiler, insanların zaruri ihtiyaçlarını karşılıyor. Yaşamı kolaylaştırıcak teknik bilgileri veriyor.
Tufan çıkıyor. Madenleri su basıyor. Anunnakiler dünyayı terk ediyor. Ancak, dönemin insanları Anunakilerin tekrar geleceğine inanıyor ve altın biriktirmeye devam ediyor. Bu yüzden altın, antik çağdan beri değerli maden olarak algılanıyor.
Sümer medeniyeti kayboldu. Ancak, altına verilen önem artarak devam etti. Çünkü, altın para olarak kullanılmaya başlandı. İlk altın parayı MÖ 7. Asırda Lidyalılar icat etti. Parasal değeri, günümüze kadar geldi. Uluslararsı rezervler altın olarak tutuluyor.
Günümüzde altın, elektronik sanayinde kullanılıyor. Bilgisayarların daha etkin ve daha küçük üretilmesine olanak tanıyor. Üretimde kullanıldığı için değeri sürekli artıyor.
Şinasi Kara

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum