Necdet TOPÇUOĞLU

Necdet TOPÇUOĞLU

TOHUMTOPRAK.COM
[email protected]

TAŞLAMA KÖPEĞİNİ, EL VURUR ÖLDÜRÜR

08 Ağustos 2024 - 09:32



Necdet Topçuoğlu

Anadolu da ‘’taşlama köpeğini, el vurur öldürür’’ diye bir söz vardır. Kendi köpeğine sahip olmaz, bir de üstelik ona kötü davranırsan, başkaları bundan cesaret alır, nasıl olsa korumasız, öldürelim diyebilirler. Bunu destekleyen bir başka atasözü, ‘’yere düşen sığıra, bıçak çeken çok olur’’ der. Geniş anlamda biz kendi kurallarımıza uymaz, onları yok sayarsak, başkaları tamamen kaldırır. Sosyal Medya ile ilgilenen herkesin bildiği gibi, Bilişim Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Katalog Suçlara uymadığı gerekçesiyle Instagram’a erişim yasağı getirmiştir. Sebebin bu olduğu açıklanmasına rağmen, tartışmaların, Haniye için yayımlanan taziye mesajlarının yayımlanmaması üzerinden yapılması, asıl konunun Haniye ile ilgili olduğu yorumlarına sebep olmuştur.

Erdoğan’ın Sosyal Medya karşıtlığı öteden beri bilinmektedir. Sosyal Medya’daki özgürlük ortamı, Tek Adam Rejimine ters gelmektedir. Bu nedenle bir fırsatını bulup, erişimin engellenmesi onun istediği bir durumdur. İran da bir suikast sonucu öldürülen, Hamas’ın Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye için yayımlanan taziye mesajlarını Instagram’ın yayımlamaması, Bilişim Teknolojileri ve İletişim Kurumunu harekete geçirmiştir. ABD’ye bağlı Meta Holding’in bir şirketi olan Instagram’a erişim engeli konulmuştur. Erdoğan bu konuda, egemenlik haklarımızı kullanıyoruz diyerek, mademki bu ülkede hizmet veriyorsunuz, devleti tanıyacak ve bu ülkenin yasalarına uyacaksınız demiştir. Normal şartlarda hiç kimse buna karşı çıkamaz. Kim olursa olsun, yasalara uymak herkesin görevidir.

Kötü misal emsal olmaz derler ama, size sormazlar mı, siz ülkenizin Anayasasına neden uymuyorsunuz diye. Hem de tamamı iktidarınız tarafından seçilmiş olan Anayasa Mahkemesi üyeleri oy çokluğu ile karar alıyor, siz bunu tanımıyorsunuz. Sonra da yabancı şirketlere yasalara uyun diyorsunuz. Ne demiştik, ‘’taşlama köpeğini, el vurur öldürür.’’ Siz Kendi Devletinizin Anayasasını tanımazsanız, başkaları tamamen yok sayar. Peki, Başkentinizin orta yerinde, bir siyasetçi akademisyen suikasta uğramıştır. Bütün Kamuoyu azmettirenleri bildiği halde, neden hukuku işletmiyorsunuz demezler mi? Genelleme yapmamakla birlikte, basında hakim ve savcıların rüşvet tarifelerinin yer aldığı hatırlatılmaz mı? Türkiye de haklının hukukunun değil, güçlünün hukukunun var olduğu söylenmez mi? Kardeşim bırakın başkalarını, önce siz bu ülkenin Anayasa ve yasalarına uyun.

Erdoğan, ‘’Beyaz efendisine yaranmak uğruna kendi ırkına kötülük eden uşak’’ karakterini vurgulanmak için, ev zencilerini örnek vermektedir. Ev zencileri efendilerine yaranmak için, tarla zencilerine kötülük ederlermiş. Ev zencisi görmek isteyen, Saraydaki bürokratlara ve Kabine üyelerine bakmalıdır. Bu zevat ev zencileri tanımına tam olarak uymaktadır. Efendilerine yaranmak uğruna halka zulmeden onlardır. Türk kültüründe kölelik ve uşaklık yoktur. Bu tipik bir Arap Kültürüdür. Demek ki herkes örnekleri ve benzetmeleri ait olduğu kültürden seçmektedir. Aziz Atatürk, ‘’Bu Millete her şeyi öğrettim ama uşak olmayı öğretemedim’’ demiştir. Türk Milleti, insanları uşak olarak gören değil, onları yücelten bir kültürün temsilcisidir. Bilmeyenler öğrenmelidir.

İsmail Haniye, Ortadoğu bataklığında, CIA, MI6, SAVAK ve MOSSAD gibi istihbarat örgütlerinin örtülü işbirliği ile ortadan kaldırılan bir siyasetçidir. Türk Milleti için, Milli Yas ilan edilmesi gereken birisi değildir. Milli Yas, ancak Milletin Meclisi tarafından ilan edilebilir. Türk Bayrağı, Türk Milleti’ni temsil etmektedir. Öyle her niyete yarıya indirilecek bir kumaş parçası değildir. Erdoğan, Haniye’ye olan ilgimizden rahatsız olan ‘’cibiliyeti bozuklar’’ diyerek Millete hakaret etmiştir. Ben kimsenin ilgisinden rahatsız olmadım. Benim rahatsızlığım, hiç de hak etmeyen birisi için, Milletimin onuru olan Şerefli Bayrağımızın yarıya indirilmesi içindir. Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, İsmail Haniye’nin cenaze törenine bile katılmamıştır. Türkiye’den başka Milli Yas ilan eden ülke yoktur. Kraldan fazla kralcı olmak buna denilir.

İsmail haniye İran’ın Başkenti Tahranda öldürülmüş olmasına rağmen, Molla Rejiminin pek umurunda olmamıştır. Kendi Cumhurbaşkanları İbrahim Reisi’nin öldürülmesi ile savaşa girmeyen İran, İsmail Haniye için kılını bile kıpırdatmaz. Bu nedenle Türkiye, Instagram’a erişim engelini tekrar gözden geçirmelidir. Bu uygulamada asıl cezalandırılan yurttaşlarımızdır. Söz konusu sosyal medya alanı, haberleşme, reklam, e-ticaret başta olmak üzere çeşitli ekonomik faaliyetleri kapsamaktadır. Erişim engelinin bulunduğu süre içinde yurttaşlarımız Miyarlarca TL kayba uğramışlar ve halen de uğramaya devam etmektedirler. Ekonomiyi düzeltmek için uygulamaya konulan tasarruf paketlerinden elde edilecek paranın, daha fazlası buradan kaybedilmektedir. Söz konusu olan sadece ekonomik kayıp değildir. Türkiye’nin adı yasakçı ülkeler arasında yer almaktadır.

(08, Ağustos, 2024-Ordu)

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum