Mehmet Tülüce

Mehmet Tülüce

Toprağın Sesi
[email protected]

Yapay et budur ...

30 Eylül 2022 - 13:58


Buzağı, oğlak, kuzu daha anasının karnında iken ishal olmasın diye antibiyotik veriliyor.
Her yıl 4-5 aşı yapılıyor GDO ‘lu mısır ve soya ile besleniyor.
Annesinden doğar doğmaz ayırıyorlar.
Anne sütünden yoksun büyüyor.
Gün yüzü görmüyor.
Resim
 
 
Aksırdı antibiyotik tıksırdık antibiyotik Yemlerinde bir yığın katkı maddesi Sofranıza gelen dana ve kuzu etlerinin %95’i kapalı besicilikten geliyor.
Kuzular da hareketsiz ortamda besiye alınıyor danadan pek farklı sayılmaz .
Geriye keçi kalıyor.

***
 

Türkiye’de üretilen tahılın ( 35 milyon ton ) yarısı hayvancılıkta kullanılıyor. Yetmiyor 13 milyon ton da yem materyali ithal ediyoruz. Yetmiyor yonca mısır sılajı gibi kaba yem yetiştiriyoruz, bu da yetmiyor 130 milyon dönüm mera alanını hayvancılık için kullanıyoruz.

Resim
Resim
Resim
 
Büyükbaşlar tükettiği besinin onda birini et olarak verir. Küçükbaşlar dörtte birini Yumurta tavukları ise yediklerinin ikide birini yumurta olarak verir. Kalori, protein , vitamin ve minarelerden oluşan besin değerleri hesabına göre durum budur. 
 
Daha ucuza tahıl, bakliyat, sebze ve meyveden oluşan besin düzenine geçebilir, almanız gereken tüm besinlerini bu karmadan karşılaşabilirsiniz.

Hem sağlığınızı, hem de kesenizi korursunuz. Olabildiğince hayvansal ürünleri sofranızdan azaltın.
***
B12 vücutta depolanabilen bir vitamindir. Sadece ette bulunmaz. Mercimek, pancar, brokoli, ıspanak, barbunya, bezelye, taze fasulye, maydanoz gibi sebzelerde de bulunur.
Tweeti Alıntıla
 
 
Siz koyun yünü kullanıyormusunuz,et yiyormusunuz. Eğer et yemez isek b12 yi üreten bakteri nasıl elde edilecek/ediliyor.Vegan mısınız. 
 
Özellikle kırmızı et gibi olumsuz yan etkileri olmaz. Kalp damar, kanser vs riski yoktur. Teninizi kokutmaz. Sindirim sistemine zarar vermez.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Son Yazılar