Mehmet Tülüce

Mehmet Tülüce

Toprağın Sesi
[email protected]

Buğday tarlası yangınları sabotaj mı?

03 Ekim 2022 - 13:18

Bu sene 4200 dönüm muhtelif buğday tarlası yanmış Ekili alan yaklaşık 70 milyon dönüm Ben beni bildim bileli bu tür yangınlar olmaktadır Anız yakımından sıçrayan alevler, sigara izmariti, cam kırığı, kişisel husumet gibi nedenleri var.

Resim
Her olayı komplo teorisine bağlayarak piyasa yapan sosyal medya fenomenleri var. Buğday ekili olanlarının binde 0.0006 oranında bir arazinin yanmasıyla kıtlık yaratılamaz insanlara yanlış bilgiler vermeyin. Tartışmamız gereken ihmallerdir özensizliklerdir .
 
Her olayı dış güçlere, küreselcilere, faiz lobisine , PKK’ya , fetöye bağlayan bir güruh var. Bunlar gerçeği konuşmak istemiyor Oysa gerçeği konuşmazsak önlem alamayız. Ya da taraftarı olduğumuz siyaset esnafının oyuncağı oluruz.

***
 
Bitkiler kardeştir..
Zehirciler kalleştir 2.ekim mısırlarım boy boylamış soy soylamış
Bahardaki ekimden daha hızlı gelişti Ekim öncesi keçi gübresi atmıştım
Bizde bitkiler kurşun asker gibi ip gibi dizilmez, karışık ekilir Mısır, börülce, salatalık,brokoli, reyhan
Resim
Resim
Resim
 
Baharda ekimini yaptığım biber ve domatesler gözden uzaktı, yeterli suyu vermemiştim. Adeta ölüp ölüp dirilmişlerdi. Eylülde yağan yağmurla birlikte yeniden canlandılar. Aralık başına kadar bibersiz ve domatessiz kalmayacağız Zehir yok, kimyasal gübre yok
Resim 
Akşam sofram Yeşil dürüm yanında nar suyu Zeytin, Közlenmiş soğan, yeşil biber, domates, roka, nane, maydonoz ve yufka ekmek Çatlayan narları çürümesin diye sıkıp içiyorum Her aramamda “gardaş gurban olduğum dağ başında ne yiyon ne içiyon” diyen ablama burdan selam ederim.
Resim
Resim
Resim
 
Muhtelif meyveleri sıkmak için bulundurduğum bu sıkacak ile narları da sıkıyorum. Kabuğu ile birlikte sıkarım hep. Biraz kekre tat bıraksa da rahatsız etmiyor. Benim için önemli olan besin değeridir. Aslında çekirdeği ile birlikte yemek gerek fakat nar çok olunca sıkıyorum.
Resim

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Son Yazılar