Aslında bunun cevabı , ormancılığın gerçekte ne olduğunun kısa bir açıklamasıdır .Yaban hayatı popülasyonunun azalmasının birçok nedeninden biri hiç kuşkusuz habitat tahribatı ve tükenmesidir. Günümüzde, başta hayvanlar olmak üzere birçok tür, ormansızlaşma nedeniyle yaşam alanlarını kaybetmiştir. Buna en iyi örnek alageyiklerdir.
Bilindiği gibi Adana Çatalan Bölgesi, alageyik popülasyonunun yoğun bir şekilde bulunduğun habitat ortamıydı.Özellikle yaş sınıfları medotunun uygulanmaya başlandığı 1960 yillarında doğal yapraklı karışık kızılçam ormanlarının yerine monokültür kızılçam plantasyon sahalarının genişlemesi nedeniyle alageyiğin habitat ortamı olan ormanlar tükenmiştir.Ayrıca motorlu kesim aletleri ve mekanizasyonun gelişmesi alageyiği barındığı,beslediği ve ürediği ortamları terk etmesine yol açmıştır.
Bu, elbette Çatalan Bölgesinde doğrudan nüfuslarının azalması ve daha sonrada yok olmalarına sebep olmuştur. Ancak ormancılık sayesinde bu sorun tekrar çözebilir. Ormancılık uygulanması ile başta memeli yaban hayvanları olmak yırtıcı memeliler ve kuşlar için mevcut habitatları daha da geliştirebileceğimiz ve hatta yeni habitatlar yaratabileceğimiz anlamına gelir. Umarım çok yakın bir gelecekte, daha birçok vahşi yaşam türünün restorasyonu için bu habitatları yeniden inşa etmeye devam edebiliriz.
FACEBOOK YORUMLAR