NASIL BİR EĞİTİM

Şinasi KARA yenirenkmedya@gmail.com



Dünya BİLGİ TOPLUMU aşamasına evrimleşiyor. Bilgi toplumuna en kolay pozitif eğitim ile ulaşılıyor. 

İnsan doğuştan boş bellek ile gelir. Bu belleğe  koyduklarınız, çocuğun kişiliğini oluşturur. Yedi yaşına kadar çocuk, ailesinden ne öğrendiyse onun etkisinde kalır. 

Prof Dr. Ali Demirsoy “Yedi yaşına kadar hurafeler ile beslenen beyin, pozitif bilimi algılayamaz” diyor. Doğru söylüyor.  Bu gerçeği en iyi gören, din adamları olmuştur. Bu nedenle, din adamları çocuk yaşta dini eğitimi tercih ediyor. 

Çocuklarınıza, yedi yaşına kadar, ne ad adı altında olursa olsun din eğitimi aldırmayınız. Dini eğitim aldırdığınız taktirde,  çocuğun SORGULAMA YETENEĞİ kaybolur.

Pozitif eğitim verebilmek için, ilk şart belli oldu.  Yedi yaşına kadar çocuğun kişiliğini etkileyecek eğitimden uzak tutmak şart. Bunu en iyi FİNLANDİYA yapıyor. Dünyada bir numaralı pozitif eğitim Finlandiyada veriliyor.

Okula başlayan çocuğa verilecek en önemli ders AHLAK dır. Çevreye, insana ve topluma saygı ahlakı ile işe başlanmalıdır. Ki bu konuda JAPONLAR başı çekiyor.

İkinci sırada MATEMATİK var. Matematik bilmeden pozitif bilimler öğrenilemez.  Tarih de önemli. Geçmişini bilmeyen, geleceğini tayin edemez. Biz TÜRKLER tarih yapan bir milletiz. Tarih bizimle, SÜMERDE başladı. Bizmle devam ediyor.

Edebiyat mühim. Okuduğunu anlamak için, edebiyat derslerine önem vermemiz şart. Şu anda en büyük sorunumuz, eğitimli kişilerin “okuduğunu anlamıyor” olmasıdır.

Lise bitmeden, mutlaka bir yabancı dil öğrenmek şart. Zira, lisan hücreleri, yaş iledikçe dumura uğruyor. Maalesef, liselerimiz yabancı lisan öğretemiyor. Nedeni de, TÜRKÇE ve edebiyata önem vermemekten kaynaklanıyor. Kendi lisanını bilmeyen, yabancı lisan öğrenemez.

Almanyanın gelişmesinde, en etkin eğitim kurumu TEKNİK LİSELER olmuştur. Dünyayı yeniden keşf etmeye gerek yok. Teknik Liselere önem vermeliyiz. 

Üniversiteye girişi, Lise seviyesinde çözmeliyiz. Liseyi bitiren öğrenci, istediği Üniversiteye gidebilmeli. 

Üniversiteler ayrı bir sorun. Onu başka bir makalede ele alacağım.

Şinasi KARA