Çok ölmüşüz çok... Nasıl 85 milyon olmuşuz gerçekten mucize...

Şinasi KARA yenirenkmedya@gmail.com

 ÇOK ÖLMÜŞÜZ ÇOK
Anadoluya Türkiye ismini biz koymadık. İtalyan tacirler koydu. Anadolu halkları ile yaptıkları ticarette Türkçe kullanılıyordu. TÜrkçe konuşan halkın yaşadığı yer anlamında TÜRKİYE adını koydular. 1096 tarihinde başlayan Haçlı seferleri sırasında Türkiye ismi yerleşti.
Yerleşti çünkü, Anadolu Türk Yurdu olmuştu. Anadoludan geçmek isteyen Haçlı Ordusu karşısında SELÇUKLULARI buluyordu. Ancak, Selçuklunun gücü Haçlıları engellemeye yetmiyordu.
1. Anadoluda Türk katliamı 1097 yılında başladı. Anadoludan geçen Haçlılar aç kalmışlardı. Bu haber üzerine PAPA İNNOCENT “Türkler infideldir, eti yenebilir” fetvası verdi.
Papanın fetvası üzerine, Haçlılar Türk köylerini basıyor. Yakaladıkları Türkleri kesip-kızartıp yamyam gibi tüketiyordu. Anadoluyu geçmeleri bir yıl sürdü. Türk nüfusunun yarıya yakını Haçlılar tarafından yok edildi.
2. Selçuklular Türk olmasına rağmen, Alevi Türkmenleri dışladıalr. Türkmenler 1240 yılında, isyan ettiler. İsyana 2. Gıyasettin Keyhüsrev ve veziri Saadettin Köpek çok sert karşılık verdi. Demir donlu diye tanımlanan Hristiyan Şovalyeler kiralandı. Şovalyeler Türkmen Obalarına baskın yaptılar. Çocukları dahi katlettiler.
3. Osmanlı döneminde de katliamdan kurtulamadık. Celali İsyanlarını bahane ederek Osmanlı Sadrazamı devşirme MURAT Paşa 1607-1608 yıllarında çok büyük bir Türk katliamı yapmıştır. Türk köylerini basıp, yakaladığı Türkleri çoluk-çocuk demeden kuyulara atarak katletmiştir. KUYUCU MURAT PAŞA olarak nam salmıştır. 10 yaşında bir Türk çocuğunu öldürmek istemeyen yeniçeriye kızmış, atından inerek çocuğun kafasını kılıcı ile kendi kesmiştir.
4. Fatih Sultan Mehmet ile başlayan DEVŞİRME DÖNEMİ Osmanlıda Türklerin felaketi olarak sonuçlandı. Devşirmeler savaş meydanlarında önce AKINCI TÜRKLERİ cepheye sürüyordu. Amaçları savaşı kazanmak değil, Türk akıncılarını yok etmek idi. Başardılar. Osmanlı Anadoludan asker topluyor. Askere giden Türk bir daha geri gelemiyordu. Yüz yıllarca asker üreten Anadolu Türkü tükenme aşamasına gelmişti. 1878 Rus Savaşını Osmanlı asker yetersizliği nedeniyle kaybetmişti.
Anadoludan neden asker gelmiyor sorusuna, 2. Abdulhamit cevap bulmak için ALMANLARDAN kurulu bir heyet gönderi. Alman doktorlar, ANADOLUNUN felaketini dile getiriyor. Asker göndermekten, adeta tükenmişler. Anadolu Türkleri kendilerini yeniden üretemiyor, açlık-hastalıktan kırılıyor. Raporu okudukça inansın kafası bozuluyor.
5. Sene 1821. Morada yaşayan Türkler büyük bir katliama uğradı. Öncülüğü Yunanlı Papazlar yaptı. 40 binden fazla Türk Tripoliçe de katledildi. Navarin şehrinde canlı Türk bırakılmadı. Osmanlı, onlar Türk deyip müdahale dahi etmedi.
6. Balkanlarda yaşadığımız katliam, resmi rakamlzra göre milyonu buluyor. Başlıbaşına bir makaleyi dolduracak kadar acılar içeriyor.
7. 15 Mayıs 1919 günü İzmire çıkan Yunan ordusu aynı gün katliama başladı. Eli silah tutan 2000 den fazla Türkü katlettiler. Katliam girdikleri köylerde devam etti. En acısı Yunan işgali altındaki Yalovada yaşandı. 1921 yılı Nisan ve Mayıs aylarında RUM VE ERMENİLER birlikte hareket ederek Yalovada tüm köyleri yakıp yıktılar. Yakaladıkları Türkleri katlettiler.
8. Birinci dünya savaşını Osmanlı kaybetmişti. Osmanlının sadık tebası olarak tanımlanan ERMENİLER bunu fırsat bildiler ve DOĞUDA Türk katliamını başlattılar. Türkler camilere dolduruluyor ve yakılıyordu. Kazıklara oturtuluyor ve katlediliyordu. Kazım Karabekir Paşa bir Türk köyüne girdiği sırada uzaktan gülen insanlar gördüğünü, yaklaştıkça bunların kazığa oturtulmuş Türkler olduğunu yazıyor……
Osmanlıdan devralınan nüfus 7 milyon civarında. Yarıdan fazlası yaşlı ve savaş yorgunu. Ulu Önder Atatürk Türk nüfusunun artmasını istiyor. Yaşanmış gerçekleri çok iyi değerlendiriyor ve “Türk nüfusunu 25 milyona çıkaramaz isek yok oluruz” diyor.
Çok ölmüşüz çok. Nasıl 85 milyon olmuşuz gerçekten mucize. Sü uyur düşman uyumaz. Devşirmelere, iç ve dış düşmanlara dikkat etmemiz ve tedbrili olmamız gerekiyor.

Sinasi Kara