Doğal yaşam alternatif değil gerçek yaşamın kendisidir

Mehmet Tülüce mehmettulucem@gmail.com

Mazot 40 tl olmuş    Ulaşım, nakliye, kargo maliyeti ürün fiyatlarını geçti.    Gıdaya erişim zorlaştı.   Özellikle İstanbul gibi gıda üretim bölgelerine uzak şehirlerde yaşayanlar için hayat bitiyor.

Köylü devletin kölesi oldu   Önce atalık tohumu yasakladılar    Sonra hayvan gübresi kullanımını yasakladılar    Ürünü para etmezsin diye ithalatı açtılar    Dışardan ucuz ürün bulamayınca ihracatını yasakladılar    Şimdi de istediğini ekemez ve dikemezsin diyorlar.

Meyvelerimiz dalında kalırken sahte meyve suyu üretimini teşvik ettiler    Çiftçi sütünü satamasın diye dondurmada dahi ithal süt tozu kullanılmasına izin verdiler .   Domates tarlada kalırken salçaya ihracat yasağı koydular .   Tüm bunları yerli ve milli maskesiyle yaptılar.
​​​
​​Bunca enflasyona rağmen buğday, mısır, arpa, ayçiçeği fiyatları bir önceki yılın fiyatlarının altında kaldı   Çiftçi tımar beylerinin ( tüccarların ) marabası yapıldı   Alın atınızı …erim tımarınızı.

Temel amacım kendine yeter. sürdürelebilir bir yaşam modeli ortaya koymak   Doğal yaşam alternatif değil gerçek yaşamın kendisidir    Hobi amaçlı yapmıyorum   Doğal yaşam devlet dahil başkasına muhtaç olmamaktır    Doğal yaşam kölelikten kurtarır    Sipariş whatsap 0532 4408418