İSTANBUL KAPALI DİKEY TARIM UYGULAMA MERKEZİ HİZMETE AÇILDI

Tarım ve Orman Bakanı . Prof.Dr. Vahit Kirişci , İstanbul Kapalı Dikey Tarım Uygulama Merkezi'nin açılışına katıldı. Kirişci burada yaptığı konuşmada, merkezin önemine işaret ederek, merkezin açılışıyla tarımın teknolojik olarak hangi düzeye evrildiğini göstermek istediklerini söyledi.

Reklam
Reklam

 
Tarımsal Teknoloji

İstanbul Kapalı Dikey Tarım Uygulama Merkezi'nin, dünyada ikinci olarak hizmete girdiğini ve ilk hasadı da az önce yaptıklarını belirterek, "Tarım sektörüne ve bu alana gençlerin ilgisini arttırarak çekmek bizim için temel hedef olacak. Sadece burası ile sınırlı kalmayacak, merkezlerin sayısı artacak." dedi.

İstanbul Kapalı Dikey Tarım Uygulama Merkezi'nin dünyanın ikinci en derin tarımsal üretim ünitesi olduğunu belirten Bakan Kirişci, şunları kaydetti:

"İlk hasadı da az önce yaptık. Hasat ettiğimiz ürünler, raf ömrü kısa olan ürünler. Bu ürünlerin en temel sorunu; çok narinler, dikkatle hasat edilmesi ve dikkatle nakledilmesi gereken ürünler. Lojistik önemli bir maliyet unsuru. Lojistik maliyetlerden de kurtulabildiğiniz bir yer. Şu anda Kağıthane'de bir kongre merkezindeyiz. Kongre merkezinin eksi 8'inci katında, 30 metre eksi kottayız. Böyle bir mekanda bu üretimin yapılabiliyor olması, bilhassa gençlerimize, yani tarımın o klasik usullerle yapıldığı gibi, bu şekilde en üst düzey teknoloji kullanılarak nasıl üretime dönüştürülebildiğini göstermek adına çok önemli. Tabii ki geleneksel tarımı da koruyacağız, geleneksel tarımın da kendine göre avantajları var, bunlarla ilgili çalışmalar şu anda da yürüyor.

https://lnkd.in/dYU_rddZ

YeniÇiftçi